Nieuwsbrief november 2014

Beste zeilers,

Na een rustig zeil jaar 2014 is de klasse opnieuw van start gegaan voor de winterwedstrijden op de Grevelingen .

Er zijn opnieuw 8 boten aan de start verschenen, zelfs Optie die zware schade had opgelopen in de voorbije maanden aan de romp, was op tijd klaar om opnieuw van start te kunnen gaan. Volgens de website ligt Blauwe Knoop aan de leiding samen met The 1st One en gevolgd door Javelin met Big Time op zijn hielen. Feitelijk volgens een officiële telling zou The 1st One op plaats één moeten staan aangezien zijn laatste resultaat beter was dan die van Blauwe Knoop.

Nu maakt niet zoveel uit want er zijn nog vele wedstrijden te gaan! Maar het gevoel dat je voor Blauwe Knoop ligt is wel goed voor het moraal J!

No.Zeil noNaamSchipper,                                    Punten

1.NED 7001 Blauwe KnoopW.P.M.,Hermans       6

2.NED 7585 The 1st OneTheo Ossewaarde,           6

3.BEL 787 JavelinJM de Wachter,                            11

4.NED 6816 Big TimeThijs van Hulst,                     11

5.GER 6259 Mon AmiRoland Swade,                       13

6.NED 7826 OptieR.G. van Gemert,                          16

7.NED 7355 WhisperMJ Bosma,                               14

8.BEL 1446 SerenitySusanne Zuehlke,                     23

Wat staat er nog verder op het programma?

  • De klasse organiseert opnieuw min 1 hopelijk twee training sessies tijdens de winter periode.
  • Ook wordt opnieuw aan opstapdag georganiseerd om op deze manier nieuwe interesse los te weken bij eigenaren en bemanningen op kennis te maken met de klasse. Hou je mail in de gaten, Wim Hermans zou je kunnen contacteren voor deelname.
  • Verder staan er mogelijks nog twee nieuwe evenementen op stapel voor 2015:
    • Demag heeft opnieuw interesse betoond om opnieuw een klanten dag te willen organiseren
    • Ook de Facility cup heeft opnieuw prijs gevraagd om terug van onze diensten te kunnen gebruik maken.
  • Ook hier zal verder nieuws volgen van zodra we de bevestigingen binnen krijgen.
  • Ik ben blij jullie te kunnen melden dat we inmiddels ook een nieuw forum live hebben voor de klasse! Ons oude forum werd vervuild door spam en was niet meer te redden. We zullen dus wel opnieuw moeten beginnen, ik nodig jullie graag uit om van het nieuwe forum gebruik te maken. Het forum is nu nog te vinden op:  http://www.first317.nl/forum/?post_type=forum en zal nog worden geïntegreerd op onze website.
  • Naast het forum zijn we ook altijd op zoek naar mooie verhalen over wedstrijden of andere belevenissen met de 31.7’s, deze zullen we op de website plaatsen. De verhalen kun je hiervoor mailen aan Thijs@TeamBigTime.nl.

Mag ik alle leden vragen om hun lidgeld te vereffenen voor het zeiljaar 2014?  Het bedrag is ongewijzigd gebleven op 30€. Doe het nu, anders moet je volgend jaar dubbel betalen.

Ik wil hiermee ook mijn afscheid aankondigen als voorzitter van de klasse. Ik heb gekozen om in 2015 dualhanded te gaan zeilen met een oude one off, voor de kenners van de oude Withbread races, de Tyfoon VI. Een Belgische zelf gebouwde 43 voeter door Staf Versluys die in 1981 deelnam onder de naam Croky.

Ik wil jullie allen bedanken in het vertrouwen dat jullie mij schonken gedurende de afgelopen periode! Veel succes verder met de klasse!

Gelukkig konden we een enthousiaste opvolger vast grijpen om mijn plaats in te nemen. Daarvoor kan ik met plezier Thijs Van Hust voor stellen als uw nieuwe voorzitter. Thijs is eigenaar van Big Time en flink bezeten van de zeilmicrobe.

Thijs van Hulst: “Ik wil Jan graag bedanken voor zijn inzet in de afgelopen jaren, ik vind het mooi om te zien dat er binnen de klasse nog veel enthousiastme is en dat we ieder jaar een behoorlijk actief veld hebben in de winterserie. Ik zal me de komende periode samen met de overige bestuursleden gaan inzetten om dit goede werk voor te gaan zetten.”

Met vriendelijke groet,

Jan Sanders

 

 

Nog geen reacties.

Geef een reactie